Logga in

Elever fick inblick i fastighetsvärlden

2017-12-20 13:00

​Eleverna från Sätraskolan i Stockholm som deltar i Mathivation var nyligen, i samband med deras terminsavslutning, och hälsade på Stena Fastigheter Stockholm.
Eleverna träffade medarbetare med olika yrkesroller. Tanken var att de ska få en bättre bild av fastighetsbranschen och vad den kan erbjuda dem.

Mötet blev uppskattat av såväl elever som medarbetare.
- Jag var på skolan två dagar senare och eleverna bubblade med tankar och intryck från personalen på kontoret, säger Anton Thynell, projektledare på Västsvenska Handelskammaren.

Eleverna som var på besök har under terminen fått utmana sina egna matematikkunskaper samt själva fått hålla lektioner i ämnet för andra elever. Idén bakom Mathivation är att motivera, utmana och engagera elever i matematik genom föreläsningar, lektioner och utbildningar. Därefter får eleven en möjlighet att bli aktör i skolan och motivera, utmana, engagera och utbilda andra elever genom föreläsningar, lektioner och utbildningar.
Stena Fastigheter samarbetar sedan 2015 tillsammans med Mathivation som en del av vårt arbete att skapa trygga, stabila och hållbara boendemiljöer där människor vill bo kvar.


Tillbaka