Logga in

Fisksätra visar vägen med ny konst

2017-11-10 14:00
​Välkommen på invigning lördagen 11 november kl. 11 på Fisksätra Torg!
På lördag invigs två nya gestaltningar i Fisksätra. Först ut är en vandrande teaterföreställning med skådespelaren Lena Lagerlöf baserad på Fisksätrabornas egna berättelser. Därefter invigs en speciell vägvisare av konstnärsduon Wiklund & Wiklund som hjälper dig att hitta intressanta platser i området.
Kl. 11.00
Reflect / Fisksätra Stories. Skådespelaren Lena Lagerlöf framför sin vandrande teaterföreställning som bygger på Fisksätrabornas egna berättelser om orten. Alla är välkomna att delta i vandringen som tar ca. 1 timme. En andra föreställning görs kl. 13. Föreställningen görs också på lördag den 18 november kl. 11 och 13 samt söndag den 19 november kl. 11 och 13.

Kl. 12.30
Pekarn. Konstnärerna Wiklund & Wiklund som driver Fisksätra Mönsterarkiv har utformat en vägvisare, en speciell skylt, som ska göra det lättare att hitta till intressanta platser i Fisksätra. I samband med invigningen av Pekarn gör Fisksätra Mönsterarkiv och Fisksätra museum en gemensam insamling av mönster från Fisksätra.
Initiativet genomförs i ett samarbete mellan Filmregion Stockholm-Mälardalen/Smart Kreativ Stad, Nacka kommun/Konsten att skapa stad och Stena Fastigheter.
Fisksätra museum, med uteplats/entré mot Fisksätra torg, har öppet under hela invigningen. Museet har ett aktivt samarbete med konstnärerna och deras projekt.
Till försommaren kommer konst som Fisksätraborna själva har röstat fram att invigas i området, bland annat fontänen som syns på bilden.


Tillbaka