Logga in

Nu drar jubileumssatsningen BoStad2021 igång – Stena Fastigheter börjar bygga på Fyrklöversgatan

2017-09-20 09:00

Idag togs ett första spadtag för jubileumssatsningen BoStad2021 som ska ge göteborgarna 7 000 extra bostäder. Spadtaget togs hos Stena Fastigheter på Fyrklöversgatan och på plats fanns bland andra bostadsminister Peter Eriksson.

– Regeringen följer satsningen med stort intresse, säger Peter Eriksson.

På Fyrklöversgatan finns idag cirka 500 hyresrätter. Nu ska Stena Fastigheter bygga ytterligare 293 nya bostäder i form av hyresrätter, bostadsrätter och studentlägenheter, vilket bidrar till en ökad valfrihet i boendet. Totalt bygger Stena Fastigheter cirka 1 000 bostäder på Fyrklöversgatan, Pennygången i Högsbo och Briljant- och Smaragdgatan i Tynnered inom ramen för BoStad2021.

– Vi vill aktivt medverka till utvecklingen i de städer där vi är verksamma. Det gör vi gör genom att långsiktigt ta hand om våra bostadområden, nyproducera och engagera oss i samverkansprojekt som BoStad2021, säger Christel Armstrong Darvik, Koncernchef Stena Fastigheter.

Erfarenheterna kring att skapa trygga, stabila och trivsamma bostadsområden följer med in i det nyproducerade. Stena Fastigheter arbetar sedan många år tillbaka med social hållbarhet genom sitt eget koncept Relationsförvaltning®. På Fyrklöversgatan anordnas bland annat läxhjälp och fritidsaktiviteter för barn och unga. Hyresgästerna erbjuds sommarjobb och en väg till jobb genom utbildning och praktik.

– Genom att stärka individen skapar vi framtidstro. Vi bygger områden och hem som människor trivs i och vi vill att de ska bo hos oss under lång tid. Sedan länge jobbar vi med boendedialog, så att vi kan ta vara på den kunskap och de önskemål som finns i området, säger Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg.


Nyproduktionen Kvillered

Relationsförvaltning®

BoStad2021


 

Bostadsminister Peter Eriksson talade, tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson och Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg. 


Barn från Sockenvägens förskola la ett jättepussel i form av en Göteborgskarta med de projekt som ingår i BoStad2021.  

Stena Fastigheters nyproduktion på Fyrklöversgatan heter Kvillered. Här bygger vi 293 lägenheter. 
Tillbaka