Logga in

Malmö Pride sätter färg på staden

2017-08-02 08:00

Stena Fastigheter Malmö AB är sedan många år stolt partner av Malmö Pride som i år går av stapeln 4-10 augusti. Förutom att sätta färg på sommaren i Malmö sedan 1995 sprider Malmö Pride både kunskap om HBTQ+ (Homosexuella, Bisexuella, Transpersoner, Queera personer, Intersex-personer, Asexuella personer och andra som inte tillhör sexuella eller den binära könsnormen).

- Vi har under flera år arbetat för att bli en mer inkluderande arbetsgivare och fastighetsägare i alla delar av verksamheten. Vi har ett viktigt uppdrag i våra bostadsområden då vi vill att alla ska känna sig trygga och trivas hos oss, säger Unni Sollbe, VD Stena Fastigheter Malmö.

Stena Fastigheter Malmös perspektiv handlar om inkludering och hur vi positivt kan påverka diskriminerande strukturer och säkerställa att fler malmöbor har arbete, bra skolor att gå i och meningsfulla fritidsaktiviteter.   

- Att jobba inkluderande som företagare har stor betydelse, dels för arbetsmiljön och för positionen som en attraktiv arbetsgivare. I en värld där nya och gamla medarbetare värderar andra värden än basverksamheten i allt högre utsträckning blir ett inkluderande företagande en allt viktigare strategi för att bibehålla och rekrytera kompetens med mångfald. Dessutom finns en medmänsklig dimension som är ack så viktig, säger Filip Filipek, Ordförande och Festivalgeneral Malmö Pride.

Festivalen pågår 4-10 augusti där det, förutom den stora regnbågsparaden, bjuds på ett fullmatat program med föreläsningar, workshops, barnaktiviteter, underhållning med mera.

Hela programmet finns här.

 


Tillbaka